Diskuse

Progresivní daň - komu to prospěje?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čím složitější výběr daní, tím více úředníků a více pokut. Už se těším, až na jednoho produktivního bude 10 úředníků a 10 kontrolorů ... Jenom nevím, kdo je bude živit. Socialisti to určitě nebudou ...

0 0
možnosti
Foto

V bahně tonoucí údržbář státu Sobotka se začíná děsit své budoucnosti a tuší, že u Sobotků letošní Vánoce zrovna veselé nebudou. Před volbami z čirého zoufalství cílí na tu skupinu obyvatel, která by mu ke zvolení (nižšími nebo nulovými daněmi) mohla pomoci. Jenže tato dobře vzdělaná skupina obyvatelstva moc dobře ví, že konkrétně v případě Sobotky se zase jedná o pouhou bouři ve sklenici vody a další nesplnitelné sliby. K tomu, aby mohl něco takového v budoucí Sněmovně odhlasovat, musel by vyhrát volby s náskokem 40 procent a sestavit jednobarevnou vládu. Jenže právě tohle je ta Sobotkova s realitou neslučitelná utopie, protože přes 21 let žije v úplně jiném světě než občané...!!

1 0
možnosti

J31a84n 88P14a54l46l95a85s

22. 2. 2017 23:13

Souhlas, jenom si tipnu, že Sobotka má zaděláno na teplé místečko v Bruselu.

0 0
možnosti
Foto

Zase další paskvil a předvolební populismus. Nikde žádná pořádná práce, zjednodušení systému daní v nedohlednu. ;-O

4 0
možnosti

Problémů s navrhovaným zdaněním je několik :

1. Nevalorizují se pásma, tj. za pár let se hodně poplatníků ve vší tichosti přesune do vyššího pásma - zažili jsme to před deseti lety. Ostatně kdy byla naposledy valorizována sleva na dani ?

2. I přes to velké sociální blaho a sociální smír (co to je ??) budou i nadále lidé s minimální mzdou platit daň - což mi přijde spíš asociální.

3. progresivní zdanění máme již dnes - a není zase tak malé, jak by se mohlo zdát.

4. Bude opět zdaněno společné zdanění manželů ? Když už chceme tu soicální spravedlnost ??

Co se týká zdanění firem, lze čekat jejich znásobení jejich počtu. Nikdo nebude platit daň vyšší než je nezbytně nutné. Navíc - jedna věc je sazba daně a druhá pak daňový základ.

Jen na okraj - progresivní zdanění je pásmové, takže z vyššího příjmu se vždy platí vyšší daň.

2 0
možnosti

podstata je minimálně dvojí možná trojí....1) ve výsledku by stát měl mít o něco málo více než před tím 2) jde o to aby ti chudší měli o něco více v peněžence, aby mohli konzumovat, protože utrácení těchto lidí je základem agregátní domácí poptávky...a za třetí nastavit minimálně nějaký systém minimální spravedlnosti podle Robina Hooda...brát bohatým a dávat chudým...

pokud se toto nesplní jsou to opravdu jen plané řeči před volbami...

1 4
možnosti

ale to uz je, ze bohati plati vic nez chudi. Nebo myslite, ze kdo vydelava 15tis. plati srejne jako ten, kdo vydelava 150tis.?

4 0
možnosti
Foto

Proč se neřídit daňovým systémem USA, jde o tak neúspěšně stagnující ekonomiku?

0 0
možnosti