Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Zřejmě nezbude jiné a příště volit Okamurův program. Ovšem už bohužel pozdě!

0 0
možnosti
PH

Hm, po letech asi přehodnotím a budu volit ANO.

0 0
možnosti
JH

Samuel Huntington parvdivě ve své knize Střet civilizací (parafrázováno):   "Západ (tedy i EU) představující stále dominantní civilizaci současného světa, by měl radikálně přehodnotit dvě strategie, které určovaly a určují jeho politiku vůči mimoevropským společnostem v postkoloniální éře: univerzalismus lidských práv navenek a multikulturalismus dovnitř". !!

0 0
možnosti
DM

Přesto všecho má Evropa ,respektive západní svět lví podíl na současné humanitární katastrofě ....

Strčímě hlavy do písku a budeme potápět lodě s uprchlíky,, protože se nám to nehodí ,poté co jsem jim s prominutím rozesrali politicky a pro jejich podmínky funkční diktátorký systém?

To že po pádu autokratických režimů uvrhnou následné občanské války celý region do nestabilního stavu muselo být jasné i největšímu pitomci.Přesto západ vesele podporoval jakési údajné arabské jaro a namlouval sám sobě,že se jedná o snahu demokratizovat v rámci západního modelu araby.

Tak teď se netvařme, že problém neexistuje.

Řešení neznám,nicméně pokud někdo řekne A,uprchlíky nechceme, musí říct B co tedy s nimi.Nezapomínejte že to jsou lidé kteří se namají kam vrátit,máme je tedy postřílet včetně dětí a žen?

0 3
možnosti
JC

J41i12r47i 71C84e83e

6. 5. 2015 19:13

Na příkladu Austrálie je vidět, že věc řešení má. Ilegální uprchlíky bez výjimek deportuje.

Protože ten, kdo porušil pravidla jednou - při přecházení hranic, bude je porušovat stále.

Ty neomarxistický bláboly o nějaké odpovědnosti si odpusťte. Stejně jako neplatí princip kolektivní viny, tak neexistuje nějaké kolektivní špatné svědomí, nebo kolektivní odpovědnost Evropanů za problémy celého světa.

Koloniální systém se rozpadl před 60 lety. Většina zemí má desítky let samostatnost. Ale věřím, že je jednodušší hrát roli oběti, než přijmout odpovědnost za vlastní vývoj a osud.

5 0
možnosti
Foto

Vystudovat za necelých devět měsíců bakaláře, troufnout si jít s tímto handicapem do politiky a nechat se jmenovat ministrem vnitra, jehož náplní je pomáhat, chránit a starat se o to, aby podvody byly potrestány, to je další průšvih ČSSD, který vyšel najevo a tuto stranu poškozuje.

 Obsah článku, to je také silná káva a je-li tomu opravdu tak, jak v něm píšete, udělají preference naší největší levicivé strany pěkný sešup dolů.

I ten nejvěrnější volič při ztrátě důvěry změní svůj názor. To co kritizuje na jedné straně, nemůže tolerovat ve svých řadách.

1 0
možnosti
SR

Pane Gardavský, opravdu byste se měl uklidnit, "aby vám nepraskla cévka" (citace z článku). Jak je vidno, o mechanismech fungování EU nevíte nic. Za prvé (jen tak na okraj) byste si měl zjistit rozdíl mezi pojmy eurozóna a EU. Za druhé: Daná rezoluce vyzývá Evropskou komisi k zavedení kvót. Pokud se tak stane, tento návrh EK budou muset následně schválit národní parlamenty. Takže to není žádné o nás bez nás (což ostatně nebyl ani už ten první krok - schválení dané rezoluce - protože tu prohlasovali i čeští poslanci, jak sám uvádíte).

0 0
možnosti
IG

Vážený pane Rado,

nebojte se cévka mi nepraskne, v textu se tomu říká nadsázka a odlehčení, ale vzhledem k tomu jak se zasazujete za přesné termíny, tak Váš názor dokážu pochopit. 

Možná nevím o mechanismech nic, i to je docela možné. Vím jen tolik a možná o kapku víc, než 99% lidí žijících u nás. Přesto jste zřejmě článek pochopil, tak jako všichni ostatní a slovíčkaření v tom nehraje roli. 

Vím, že se jedná o rezoluci, přesto je to pro mě stejně špinavé jako by se jednalo již o hlasování o zákonu, či závazné rozhodnutí EU. 

Pokud někteří europoslanci schválí rezoluci v které žádají návrh zákona, či usnesení, nebo snad rozhodnutí o schválení kvót pro přijímání přistěhovalců, je to pro mne jasným signálem, že s tím souhlasí.

Takže nerozumím tomu co hájíte. Ukazuji jen na to, že někteří naši europoslanci už předem chtějí do naší země nacpat imigranty. Pokud se bude jednat o imigranty politické, nemám s tím problém. Pokud jde ale o imigranty ekonomické, případně muslimské, tak problém mám.

Je to názor můj a Vám ho nenutím.

Napište tedy článek Vy, kde se korektně budete držet názvů jak mají být a vysvětlete všem, jak je prospěšné, že část europoslanců byla pro schválení této rezoluce.

děkuji

5 0
možnosti

Podle spousty lidí jsem xenofob a rasista. Jenom proto, že ctím křesťanské hodnoty a historii naší země. Proto absolutně nesouhlasím s jakoukoliv imigrací středověkých národů Afriky do naší země a vítám každý článek a osvětu spoluobčanstva k této problematice.

Ale, kurde, Gardavský!!! To fakt tak nemáte rád hnutí ANO, že musíte lhát i vy?! Europoslanci ANO jako jediní (pokud nepočítám Macha, který opět mlžil podle potřeby) hlasovali proti rezoluci!!! A to jak, samostatně proti bodu 8: „(EP) vyzývá Komisi, aby zavedla závazné kvóty k rozdělování žadatelů o azyl mezi všechny členské státy”., tak celkově proti výslednému znění rezoluce!

http://www.ivcrn.cz/jak-hlasovali-nasi-europoslanci-pri-rezoluci-ep-ohledne-kvot-uprchliku-update-1-5-2015/

0 0
možnosti

V diskusi jsem teď našel omluvu pana Gardavského poslancům ANO. Nebylo by dobré připsat do článku P.S.?

0 0
možnosti
JN

J69a76n 86N34o97v68á96k

3. 5. 2015 9:29

"Sobotka zachoval jako chlap, když prohlásil, že přijímání uprchlíků bude čistě na vládě každé země, a pojednou sama ČSSD, jejímž je předsedou, aktivně hlasuje pro přijetí." 

... Toto ale přeci není v rozporu. Ať si o tam každý hlasuje sám, my jsme pro.

0 0
možnosti
VB

Chudý lid se krmí historkami okresního formátu, že nás tady přijeli ohrozit 4 jezdci Nočních vlků, o kterých by většina národa ani nevěděla, kdyby jim mainstreamová media neudělaly reklamu, a přitom multikulti zrádci v Bruseli páchají takové zvěrstva ve jménu JEJICH dobra.Ta likvidace Evropy už je cílená, jinak si to neumím vysvětlit.RvEU;-O

10 0
možnosti
MN

Hermann Hesse napsal v knize Stepní vlk " Každá doba, každá kultura,každá morálka a tradice mají svůj styl,svojí něžnost i tvrdost,krásu i ukrutnost,některé utrpení pokládají za přirozené,některé neštěstí snášejí odevzdaně.OPRAVDOVÝM utrpením , PEKLEM se stává lidský život jenom tam, kde se křižují dvě epochy, dvě kultúry, dvě náboženství "  - konec citace

Nelezme dobrovolně a bez boje do pekla !!!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik