Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

Nevím, jaká média sledujete, ale Radiožurnál zásadně používá slovo "údajně".

0 0
možnosti
IG

Ano, máte pravdu, dnes jsem si toho v autě taky všiml ;-)

Ovšem článek se spíše týkal TV kanálů.

0 0
možnosti
MN

Další varianty:

"ze zdrojů blízkých vedení ministerstva" = Máňa co uklízí na OPBH, 

"jeden z poslanců, který si nepřál být jmenován" = hrdina z parlamentního bufetu,

"z námi oslovených analytiků se většina přiklání" = zavolal jsem kámošovi, co kdysi daný obor studoval a i po 20 letech tomu rozumí,

"většina zdejší veřejnosti je nespokojená se současnou vládou" = přáli bychom si nový majdan a tak to navlečeme na většinu veřejnosti...

;-D

2 0
možnosti
VM

Je to smutné, je to tak, proto se o vlastnictví médií perou mocní, proto je vlastní. Aby mohli manipulovat. Tedy obráceně, i v tak zvané demokracii jsou lidé manipulováni. Teda alespoň ti co se dají. A vlastně tak to bylo i za totality, jenom ti co se dali. Tak že nic nového pod sluncem.Jenom jinak. Kdyby novináži, jako že z principu nikdy nebudou, ctili tředí dohodu ze "Čtyř dohod" (Don Miguel Ruiz) "Nevytvářejte si žádné domněnky" jak krásně by se nám žilo. Jenže. Co by pak dělali prolhaní novináři a proč by je pak za to jejich lhaní a překrucování reality někdo tak královsky platil, jako dnes?

0 0
možnosti
JS

J84a68n 86S50í88d95e95k

7. 4. 2015 4:49

Konečně správný článek. Média ovládají svět a kdo jim věří ten nic neví.

0 0
možnosti
KV

" pry " muze byt i trochu ochrana pred soudnimi spory...

0 0
možnosti

Jo copak ta "momentálně zprofanovaná slůvka", kouzelné je i to, jak lidi   ´"prý" už vůbec nevnímají´ třeba to, jak je něco pořád FASCINUJE;-D

0 0
možnosti
MP

Jestli jsem to správně pochopil, tak podle Vás za socíku nikdo nemusel pochybovat o pravdivosti zveřejňovaných zpráv...???  A to myslíte vážně? 8-o 

Samozřejmě, mainstreamové zprávy jsou dnes mnohem bulvárnějšího ražení, protože je po nich mezi obyčejnými lidmi poptávka. Ale pořád mi připadá serióznější uvést u neprověřené zprávy alespoň ono "prý" nebo "z neověřených zdrojů", než vydávat zjevnou lež za pravdu, jak to bylo dříve v komunisty ovládanými médii na denním pořádku.

1 8
možnosti
IG

Pane Prachaři, možná jste tak úplně nepochopil mou myšlenku, nebo jsem ji možná špatně podal. Samozřejmě, že za "socialismu" se nám o dění na západ od našich hranic lhalo. Jenže nikdo to neposlouchal a nikdo tomu nevěřil ( mimo té informace o Horní Dolní :-P). Mimoto jsme si většinu zpráv mohli poslechnout na Svobodné evropě a té jsme bezmezně věřili. Spíše jsem tím chtěl říct, že dnes, když  média jsou teoreticky nezávislá, tak automaticky předpokládáme, že jejich zprávy jsou pravdivé.

7 1
možnosti
DB

Vážený pane, bohužel, máte absolutně pravdu. Jenže to neplatí jen o médiích. I zde na blogu je neuvěřitelná spousta lidí, kteří se vyjadřují k něčemu, o čem nemají ani potuchy a jenom opakují trapně prázdné fráze, které pochytili v médiích a které jsou považovány za správné, i když vlastně nejsou.

Je to vždy problém, když si někdo myslí, že se musí nutně vyjádřit i ke věcem, kterým nerozumí.

Jednou mi někdo řekl --- krávě nikdy nevysvětlíš, že je kráva. A to bohužel platí i o těchto lidech, nejde jim vysvětlit, že i když si ONI myslí, že tomu rozumí, tak že tomu VLASTNĚ VŮBEC NEROZUMÍ. A s takovými je pak těžké pořízení.

Jako s českými médii.

7 0
možnosti
JS

J48a34n 82S23í68d60e37k

7. 4. 2015 4:53

Gratuluji, naprostá pravda.

0 0
možnosti
ZJ

Máte pravdu. Ono ale nejde jenom o to "prý", nebo "z nezávislých zdrojů".

Občas to bývá proloženo "z telefonních odposlechů vyplývá".

Koho chleba jíž, toho píseň zpívej.

Za zprávu s "prý" je často vyšší hodnocení, než za zprávu podloženou fakty.

4 1
možnosti
VM

Také dobrý postřeh. Jak je možné, že odposlechy "uniknou"? Vážení a milí, jedině záměrně. A pokud je v tom záměr, je jasné, že je informace "upravena". Tak že, chcete být stádem? poslouchejte zprávy, čtěte noviny. Nechcete-li být stádem, dohledávejte si informaci i jinde. Bohužel to první je snažší.

0 0
možnosti
VH

Tak si to slůvko "prý" pamatujte. Znamená, že jde o neověřenou zprávu. To je tak těžké si zapamatovat tento význam?  A to se ještě divíte, že někdy použijí (zřejmě pro méně chápavé) "na základě nepotvrzených zpráv".

  No - a že se za socíku "prý" nepoužívalo? Nebylo třeba. Rozumní věděli, že veškeré zprávy (kromě zpráv o setkání soudruhů se soudruhy) jsou "prý", resp. blablabla. A hlupáci význam "prý" nechápali ani tenkrát.

2 1
možnosti
IG

Pane Hrubý, vzhledem k tomu, že jsem o tom napsal článek, tak si ho pamatuji a nebudete tomu věřit, dokonce i sleduji, kolikrát ho ve zprávách použijí. Ne každý je ovšem tak bystrý jako Vy a proto jsem cítil potřebu na to upozornit i ty ostatní :).

4 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik