Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Oblíbené slovo kdyby. Kdyby vyhráli hujerové 52 ku 48, tak by vám vyložili, že 30% občanů, kteří nevolili je třeba připočítat k těm 52%, nebo myslíte, že by hujerská demagogie taková nebyla? BYLA, na to vemte jed.;-D

1 0
možnosti

..... vony ty referenda maj v tej kultruní Evropě s tema západníma hodnotama vůůůbec zajímavý pravidla, ale su zvědavej na tu Vídeň ?!,- vopáčko voleb mosi byt pro ty pravdoláskaře slušnej nervák,- ...... co když to tentokrát nevyndeV?!?

0 0
možnosti

Jen maličkost, pane Gardavský. Přívrženci brexitu vyhráli nikoli o 1,9 procenta, ale o 3,8 procenta. K tomu lze dojít jednoduchou matematickou operací: 51,9 - 48,1 = 3,8, čili získali o 1,9 procenta nad polovinu hlasů a odpůrci brexitu zase o 1,9 procenta méně než polovinu hlasů - tudíž 1,9 + 1,9 = 3,8. Proto vám také vyšel ten poměrně velký rozdíl v počtu hlasů v absolutních číslech. Matematika je neúprosná.

0 0
možnosti

Omlouvám se, už na to upozornil Pavel Zeman.

0 0
možnosti
Foto

Výsledek by platil i při rozdílu o jeden hlas. Každý kdo se nezúčastnil nebo dal špatný hlas se může akorát nakopat sám do ... . Výsledek pitvy je jasný, pacient zemřel, teď je důležité přemýšlet o tom co udělat s ostatníma.

1 0
možnosti

R^...a snad jen drobnost...večer po hlasování...kdy to vypadalo...na přesně opačný výsledek (tedy tak 51 .48 pro EU)...tak televizní reportéři ČT hovořili o drtivém vítězství příznivců EU...jak jsou věci někdy relativní....

4 0
možnosti

A pro doplnění Sám Nigel Farage před hlasováním řekl, že kdyby referendum mělo dopadnout 52:48 pro EU, mělo by se konat druhé referendum.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/nigel-farage-wants-second-referendum-7985017

2 0
možnosti

Problém v dalším vývoji bude ještě těžší; mám na mysli Skotsko. Podle posledních čísel je Skotsko v rámci VB příjemcem dotací, ať už z EU nebo ze státní kasy. Pokud se osamostatní a chtělo by do EU, měly by proběhnout klasická přístupová jednání.

"Zbytek VB" by na tom měl vlastně hospodářsky vydělat; otázkou ještě zůstává, jak se zachová Irsko.

0 0
možnosti

To nebude probíhat tak rychle. Myslím, že opakované volby v Rakousku hodně napoví - a ty mají být v září. Pokud vyhraje Hofer, může to být další karta hrající pro opuštění EU. Pokud ne, tak se bude muset Merkelová a spol ještě trochu víc znemožnit. (I když o moc víc to už nejde :))

1 0
možnosti

námitka k větě "Příznivci Brexitu vyhráli o 1,9 % stejně tak se dá říci, že jejich odpůrci prohráli o 1,9 %" : podle mě je to nutné počítat takto 51,9 - 48,1 = 3,8 , tedy věta by měla znít: Příznivci Brexitu vyhráli o 3,8 % (o 1,9 % překročili 50% hranici), stejně tak se dá říci, že jejich odpůrci prohráli o 3,8 %.

5 0
možnosti

Ano, s tím mohu souhlasit - tyhle čísla se prezentují dost blbě. O každou změnu počtu ať na jednu či druhou stranu se rozdíl vlastně zmenšuje 2x. Nebyl úmysl to prezentovat nepřesně. Spíše jsem nevěděl, jak to přesně vyjádřit ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik