Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J13a95n 96R67á90ž

29. 3. 2016 11:53

Po přečtení diskuze mám dobrý pocit pramenící z toho, že lidí majících poněkud zvrácený náhled na realitu současného světa, jako má např. zde diskutující pan Horner, či Hebelka, je zanedbatelná menšina. Zatím sice mají ještě nepřiměřeně velký prostor v politickém i mediálním mainstreamu, ale jak lze pozorovat, i tam jejich vliv upadá.

P.S. Autor článku má pravdu: Neschopnost vnímat realitu nebezpečí, které souvisí s obrovskou expanzí politického Islámu na západ, dřív nebo později způsobí nekontrolaný nástup ultradikálních nálad, které daly vzniknout fašismu, komunismu i nacionálnímu socialismu. A to je následek utopisticky naivních představ o fungování světa liberálně levicově orientovaných evropských "elit".

2 0
možnosti

I70v64o 51H37e88b20e32l88k88a

29. 3. 2016 12:55

Bohužel na rozdíl od Vás a autora, já mám strach z českých fašistů, kterým Vy prošlapáváte cestu a budete je volit a tleskat jejich pochodům.

2 6
možnosti

I95v12o 41H85e19b40e25l40k47a

29. 3. 2016 10:24

Autor má pravdu je mnohem horší vědět, že v bruselu bouchla bomba. Než si přiznat, že bez naší pomoci a za našeho přispění, umírají denně stovky lidí díky naší lhostejnosti.

Libanon, který má čtyři miliony obyvatel přijal jeden milion Syřanů, o který se starají.

My řešíme, že celá evropa, která má stokrát víc lidí, se o stejný počet lidí není schopná postarat.

1 6
možnosti

J96a53n 84R98á54ž

29. 3. 2016 12:03

Dovolte mi otázku: Z čeho usuzujete, že když se Libanon stará o miliony běženců, máme povinnost se o nejméně stejný počet postarat taky?

P.S. S danou tezí se dá velmi opatrně souhlasit s podminkou uvědomnění, že Evropa, mimo Francie, Británie a Německa, nenese za chaos a bezvládí, které na Blízkém východě panuje odpovědnost, a pouze z hlediska čisté křesťanské solidarity s trpícimi, se budeme dobrovolně finančně spolupodílet na nákladech s provozem uprchlických táborů v Libanonu a Jordánsku. Ale to je asi něco zcela jiného, než jste měl na mysli Vy, že ano?

4 0
možnosti
Foto

I15v46a92n 24K63o75p43t26a

29. 3. 2016 9:38

Z čeho vycházíte že ti co nejsou striktně proti , by bez migrantů (kterých?) neměli za co žít?

Jenže prachy jsou prachy. Bez migrantů nemáte (Vy sluníčka a neziskovky) z čeho žít.

Zdroj: http://gardavsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=500203

0 0
možnosti

I80v20o 17H14e23b41e10l38k78a

29. 3. 2016 10:09

Vychází z toho, že je mnohem snazší říci, že jsou to zaplacení agenti. Protože tím je zaprvé urazí a zadruhé přivede do defenzivy, protože budou muset odvracet lživé obvinění. A zatřetí spousta lidí si řekne na každém šprochu pravdy trochu.

1 3
možnosti

Pan Gardavský jistě spokojený je. Vlna souhlasných stanovisek pod jeho falešnou obžalobou, pod přímočarým příkladem kolektivní viny, pod tou fraškou falešné citovosti, kdy jedněm vylosuji pomoc a jiným ji odepřu, jen na základě pleti, jazyka, náboženství nebo nějaké momentální jinakosti. Pan Gardavský jistě spokojený je, sluníčka ne. Nejsme chumel bláznů, nejsme žádní viníci teroristických excesů. Za vším vidíme člověka v jeho lopotnosti a tento všeobecný soucit a přitakání životu je nesnesitelným trnem v oku. Kéž to i pan Gardavský jednou pochopí, že milosrdenství není zásluha ani hrozba.

2 7
možnosti

Pane Hornere Váš přístup je přesně to co kritizuji. Nemůžete pomoci všem lidem na celém světě kteří jsou na tom špatně z důvodu válek, či důvodů ekonomických. A pokud tedy nepomůžete všem, tak vlastně Vy selektujete komu pomoc poskytnete a komu ne.

Prozatím jak to vidím, tak Vaše pomoc směřuje pouze těm "chudým" co měli desetitisíce na cestu a vědomě překračují mnoho zákonů Evropy.

Ovšem, jak již to tu někdo psal, Vaše zaslepenost je tak velká, že si tyto fakta ani nechcete připustit. S Vámi se ani diskutovat nedá. Neslyšel jsem ani jeden fakt, jen moralizování.

Inu někomu tyto plané tlachy postačují, aby se cítil na koni.

Dovolím si jeden příměr.

Připadáte mi, jako svého času sovětští vojáci, kteří vyráželi do útoku se samopaly bez nábojů, neviděli napravo, ani nalevo a s výkřikem "uráá" se vrhali proti německým kulometům. Nakonec zvítězili, za cenu obrovských ztrát, jenže Rusů bylo "mnógo". Vás naštěstí tolik není, takže doufám, že Vy tuhle humanistickou sebevraždu nevyhrajete.

Těch rozumných lidí je mnohem víc a Vaše nálepkování a dehonestace všech názorových odpůrců začíná být trapné a směšné.

Ale klidně kritizujte dál, jen to chce přijít s nějakými fakty a návrhy řešení a ne jen se smyšlenkami o ideálním světě kde lev a tygr žije v jednom kotci s králíčkem, dělí se o stravu a v noci se vzájemně zahřívají ....

Svého času tu byl taky jeden bloger - pan Polický. Na rozdíl od Vás ale alespoň argumentoval ze svého pohledu věcně a vše dokládal grafy a tabulkami.

Postupem času se ukázalo, že většina grafů a tabulek neodpovídá skutečnosti a pan bloger zmizel. Bohužel Vy nejste schopen ani takové rádoby reálné argumentace ....

10 0
možnosti

I15v33a66n 43M82i33n80á33ř

28. 3. 2016 18:42

S autorovým článkem lze absolutně souhlasit! Děkuji mu za něj! Otevírání bran islámským vetřelcům - je vědomá a zločinná politika socialistických levičáků - vůči demokracii a vlastním spoluobčanům !!!

0 0
možnosti

Dosud jsem na vlastní oči neviděl štěnice. Neznamená to však, že mi kdokoli má právo říkat, že můj strach ze štěnic je projevem xenofobie.

7 0
možnosti

J30a16n 46K65o63v43á16ř

28. 3. 2016 8:56

... jsem toho mínění že za "islámským" terorizmem a imigrací v západní Evropě ve skutečnosti stojí někdo docela jiný než tzv. islamisté. Ptejme se: Cui bono? A běloruská či dagestánská stopa? Vzpoměňme atentát na Jana Pavla II. Tam byla stopa bulharská (atentátníkem byl Turek "vod vokurek"). Tajné služby nejspíš znají pravdu, ale nač jitřit veřejné mínění a dráždit skutečného nepřítele? Ještě by mohl za trest překazit Německu kšefty se severním podmořským plynovodem a další politické i hospodářské transakce "přes hlavy" méněcenných potížistů (bývalých ruských kolonií ve střední a východní Evropě).

http://by15819cz.bloger.cz/spolecnost-ekonomika-a-politika/Kocka-leze-dirou-oknem-pes-verili-jsme-vcera-uverime-dnes

0 0
možnosti

R48a53d72e33k 98H47o51r11á18k

27. 3. 2016 23:52

Tak jsem si početl, jednak blog, jednak diskuzi. Co dodat? Jsou mezi námi jedinci (např. p. Horner), přesvědčení o vyšší pravdě, kterou chápou jen oni a kterou je třeba šířit mezi popletené ovce jako nové slovo boží. Jsou to jedinci, které již tady někteří otitulovali jako lidi, ochotné pomáhat komukoliv i za cenu vlastního sebezničení. Jedinci, kteří si (zjednodušeně řečeno) každý svůj čin zdůvodní, že MY (myšleno "západní civilizace") můžeme za většinu zla, které na světě existovalo a existuje.

Nu což, přiznejme, kousek pravdy na tom asi bude, pokud zabrousíme pár set let do minulosti. Nicméně faktem je, že my jako Češi s veškerým příkořím minulosti máme společného pramálo, už jen proto, že jsme ve své krátké historii sami byli oběťmi jiných příkoří (Mnichov, okupace 1968). Ale to lidem s krátkou pamětí a prázdným kontem pro příjem dotací nevysvětlíte. Oni mají svou vizi a cokoliv jiného je špatně - tak trochu ve stylu "všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo".

S těmito lidmi se nedá vést argumentační diskuze, protože jsou schopni a ochotni manipulovat s fakty tak, aby jim to hrálo do not. Je to v podstatě stejná demagogická práce, jako svého času v socialistickém školství, kde se dětem lila do hlav taky ta jediná správná pravda, kterou pak často až rodiče korigovali na něco blízkého realitě.

Tyto jedince bohužel svede na správnou cestu jediné - reálný teroristický čin v jejich bezprostředním okolí. Tehdy snad většina z nich procitne ze sna o krásném, růžově zbarveném multikulti světě, kde muslim respektuje křesťana či ateistu a ten nemá problém s Alláhem.

Jenže takový svět existuje a bude existovat jen v utopii, nebo v hlavách pošahanců, neschopných dohlédnout za nejbližší roh, neschopných se vcítit do situace obětí či pozůstalých po činech islámských teroristů, u nichž je FUK, zda přišli se současnou vlnou, anebo vyrostli v Evropě, ale podstatné je to, že vyznávají ISLÁM a ten s našimi životy a s Evropou 21. století není slučitelný!!!

10 0
možnosti

Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by schvaloval teroristické činy. Protože reální viníci techto činů jsou nedosažitelní, chápu, že si agresivní osoby musí najít fackovacího panáka. A není to stejná utopie, předhazovat "sluníčkářům" nějakou spoluvinu vyjádřenou vylhanou spokojeností, protože to je jen čirý nesmysl. Kdežto utopie milosrdenství zachraňuje životy, tím, že odpouští a neútočí bezdůvodně.

0 8
možnosti

Neznalost a hloupost autora je typicka po radikala. Nevidi prociny, pouze nasledky. Zeme EU v ramci NATO nemeli co strkat nos do tzv. demokratickych procesu. Dnes se lide v Iracu ci Libyi maji hure bez jim US se spojenci z NATO udelali v zemi "poradek" v ramci exportu demokracie. Exodus uprchliku do EU zacal min. pred 2. roky, uz tehdy Italove se dozadovali pomoci od EU a nikdo jim nepomohl. Pred 1,5 rokem byla silena situace v urchlickych taborech v Jordanku (utecenci ze Syrie) a OSN ani EU pro lakotu neposlali zadnou pomoc. Nelze se pak divit, ze masa lidi se dala do pohyby za tzv. lepsim zivitem v EU a dnes nas "reseni cizich problemu", vlastni lakota a prehlizeni problemu z minulosti stoji penez a energie nez kdybychom neco udelali pred par lety. Idealne se nepletli do rezimu cizich zemi a ty pak neprivedli k ekonomickemu a politickemu kolapsu.

1 20
možnosti

Víte, kdybyste napsal dvě odpovědi, tak jednu bych hodnotil plus. Kus pravdy máte, ale tím ostatním jste to pokazil. Rozebírat to nebudu, bohužel dávám mínus.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS