Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane, vy pisete o zakonu. Opakuji O ZAKONU. Otazka musi byt postavena trochu jinak, jestli se vam zakon nelibi. Uředníci, revizoři, kontroloři, komisaři... jak pise pan Simek, nemaji tu pravomoc tento "paskvil" vytvorit a odhlasovat. V CR je to "vlada" a potom "Parlament" (Snemovna a Senat), kteri jsou strujci tohoto "dokumentu". A vy jste VINEN, ze jste si ty "umelce" zvolil. Proto ten clanek jen ukazuje, jaka jsme to republika. Jak si vybirame sve zastupce. (zde nerozlisuji leva ci prava strana). Vas, a take mne, jen omlouva ta nedostacujici moznost si vybrat pri volbe tech "trpajsliku". Vhodite jeden listek oznacujici stranu a cekate z hruzou, kdo se zni vyklube. To je vsak na jinou diskuzi pod jinym clankem.

0 0
možnosti

Mám takový divný pocit, že úředníci, revizoři, kontroloři, komisaři... začínají převyšovat počty skutečně pracujících a nedovedu si představit, jak to to celé dopadne. Pravda, řešíme tím nezaměstnanost. Po socialisticku. Možná přímo po komunisticku. Ale jak dopadneme?

A kde je pravicové myšlení? Kde jsou přirozené vztahy? Kde je tržní přístup? Doplňte si sami, nechci být sprostý!

Klausi, Klausi, co to je za divný kapitalismus? Socialistický? Mafiánský?

0 0
možnosti
JS

Karma R^,

velmi hezky popsáno, jak lze úřednický paskvil s pomocí diskutujících dotáhnout až do absurdna a navíc jsem se ještě pobavil.

Nedávno jsem se pokoušel zorientovat ve vyhlášce "O vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných" (Inkluze).

I v tomto případě je nutno "poděkovat" Ministerstvu školství za velmi dobré zpracování vyhlášky, něco tak nesrozumitelného a nepřehledného si muselo vyžádat obrovské úsilí mnoha úředníků.

Osobně bych doporučoval udělení literární ceny Járy Cimrmana pro celé ministerstvo.

Nesrozumitelnost a nepřehlednost textů většiny zákonů mi připadá až záměrná. Věci, které lze popsat jednoduše se daří úředníkům zamotat do složitých souvětí a návazností na paragrafy nejen předcházející, ale i teprve navazující. Asi proto, aby mohli vydávat další prováděcí vyhlášky, které vysvětlují nesrozumitelné a nelogicky stavěné zákony.

Druhá varianta, ještě horší, může znamenat, že mezi státními úředníky je větší procento trotlů než ve zbytku populace.

3 0
možnosti

Proč trollů? Pitomců ne?

0 0
možnosti
MP

Napsal jste to hezky, ale gentleman zmiňuje i stanovisko protistrany. Přímo v článku je reakce MŽP: "„Uvedená výše pokuty za nenahlášení černé skládky se nebude týkat běžného občana, který se v lese setká s černou skládkou, jak interpretuje ČAOH". Jedná se tedy zřejmě o eventualitu, kdy z nevyužitých objektů byly vytvořeny velkokapacitní skládky zavážené kamiony. Navíc návrh teprve bude procházet připomínkovým řízením.

Sám vím, že zpracovat roční hlášení o hospodaření s odpady ve firmě je bolehlav na několik dní. Zatímco pro občany se zřizují bezplatné sběrné dvory a přistavování kontejnerů, podnikatelské osoby za likvidaci odpadů tvrdě platí. Takže snížení nákladů pro firmy by bylo větším přínosem, než koloběh tiskopisů a vposledku bezchybné hlášení v PC formátu ( ten hajzlík nepromine sebemenší chybu :-( ).

2 0
možnosti
ZH

Nějaký utajený výklad mě nezajímá. V návrhu zákona se mluví o jakémkoliv občanu, tedy nehodlám podstupovat riziko, že budu stíhán za neznalost zákona a poctivě nahlásím každý výskyt dvou i více odpadků na jakémkoliv jiném místě, než pro odpadky vyhrazeném.

Proti státní šikaně se nejlíp bojuje doslovným dodržováním předpisů...

1 0
možnosti
ZH

Já to vidím celkem jednoduše. Podle § 11 odst. (2) "Každý, kdo se dozví o nelegálně soustředěném odpadu, je povinen oznámit tutoskutečnost bez zbytečného odkladu obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, v jehožsprávním obvodu je odpad soustředěn."

mi logicky plyne, že jsem povinen nahlásit kdejaký svinčík i na ulici. Jestliže tedy uvidím dva či více odpadků blízko sebe, už se jedná o soustředěný odpad a vzniká mi povinnost ho nahlásit. Určitě tak budu muset nahlásit kdejaké podmostí a další zákoutí. Jen dumám, jak daleko musí být volně pohozený odpad od popelnic (dle odst. 1), abych ho mohl považovat za nelegálně soustředěný odpad a tak ho nahlásit. To návrh zákona asi nestanoví, takže to bude záviset na mém uvážení.

Má s tím někdo problém? Domnívám se, že bude občanskou povinností každého občana nahlásit jakýkoliv soustředění odpad (tedy dva a více kusů mimo místo pro odpad vyhrazené) příslušnému úřadu. Konečně bude na ulicích čisto. A úředníci budou konečně dělat něco užitečného. ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik