Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Paní Štěpánová přestřelila. Desetileté děti chtějí zrušit komunismus...

To se mi moc nelíbilo. Asi by bylo lepší, kdyby mluvila jen za sebe.

Faktem ale také je, že ji okřikoval člověk, který za socialismu mlátil lidi. Asi to nebude vzor ctnosti. To se mi taky moc nelíbilo.

A BTW: Paní Semelová, co tvrdí, že 1968 byla správná pomoc SSSR, ta je taky učitelka, že? To se mi taky moc nelíbí.

Ale vlastně tak máme vyvážené školství. Paní Semelová dětem řekne, jak byli ti všichni političní vězni právem zabiti, jak milý pán Brežněv osvobodil naší socialistickou vlast a jak vše krásné skončilo 1989 fašistickým převratem osnovaný USA a židovskou lóží. No a paní Štěpanová jim řekne, že komunismus je zločinecká ideologie a Rusové nás neosvobodili, ale uvrhli nás do další totality.

0 0
možnosti

A pak že tu máme ruskou propagandu. Ne, máme tady americkou. Děti se asi vůbec nemají dozvědět, že při osvobozování padlo jen na československém území sto třicet tisíc (nebo sto čtyřicet tisíc, možná více) sovětských vojáků, na rozdíl od stovky (možná dvou stovek, možná o desítku více) těch amerických. A ještě byli němečtí vojáci rádi, že se dostali do "zajetí" Američanů. Pro jistotu nám po sametovce odklidili z náměstíčka pomník rudoarmějce a nebýt obětavých lidí, zchátraly by do zapomnění i všechny lesní hřbitovy.

1 1
možnosti
MP

Já se přiznám, že jsem celý ten pořad nebyla schopna protrpět, tak jsem to tak nějak proklikala. Mně přijde ta debata úplně zbytečná. Jsou tam dvě skupiny, každá zabetonovaná ve svých názorech.

Ta paní Štěpánová je tedy "případ". Já bych spíš čekala, že děti by se jí ptaly, co si do televize obleče apod. Mám pocit, že 10-leté děti nemají v otázce komunismu nějak moc jasno, natož aby radily.

7 0
možnosti
Foto

Po televizním vystoupení paní Štěpánové jsem si (přiznávám, že i ze zvědavosti) pročetl její internetové stránky. Jsou plné zajímavých postřehů a také emocí. Paní Štěpánová je kromě jiného i autorkou mnoha naléhavých knih. Některé označuje jako autentické příběhy, například knihu Můj příběh z psychiatrické léčebny aneb trojský kůň na místě hrůzy. Takže se nevěnuje pouze dějepisu a politice.

1 0
možnosti
IG

Pane Švejdo, o tom nikdo nepochybuje, ale nedomníváte se, že tak jak podala své pojetí historie, tak je to poněkud jednostranné?

O jejich kvalitách, jako fotografky, případně vědecké pracovnice se rozhodně negativně nevyjadřuji.

Mám však obavu zda její pojetí dějin je v pořádku, pokud je takto podáváno desetiletým dětem.

2 0
možnosti
SN

:-)......Pořad jsem viděl a souhlasím bezvýhradně ! Je to nekritická fanatička. Dnes už jsem jeden příspěvek přičinil k blogu p. Havránka. Že nás osvobodili jenom Američané, jsem slyšel zřetelně.

Při jejím vzdělání.....buĎ nezná historii, nebo to do děcek láduje záměrně, což je trestuhodné ! Ale když nás může oblbovat KOlář s Kalouskem a týpek s copánkem rovněž neznající historii, čemu se vlastně divit? R^R^R^

8 2
možnosti
Foto

Na pořad jsem se díval, ale že by paní učitelka řekla, že Evropu osvobodily POUZE USA, jsem tedy neslyšel. Ale možná máte, pane autore lepší sluch. Nevím.

0 2
možnosti
IG

Pane Valento, dal jsem odkaz, můžete si to pustit třeba i víckrát. :-)

Paní učitelka prohlásila že "Spojené státy osvobodily Evropu, od agresora Hitlera" to že je učí.

Že by zmínila i jinou zemi jsem si nevšiml, ale třeba máte lepší sluch Vy ... :-)

5 0
možnosti
JH

Na jednu stranu jste spravedlivě rozhořčen za zkreslování dějinných událostí, na druhou stranu ten téměř komunismus tady skutečně máme a přesvědčit Vás musí všechno co vidíte kolem sebe. Musíme, však opustit fixní ideu, že komunismus k nám přichází pouze z východu

5 0
možnosti
IG

Souhlasím, ovšem nesmí to být podáno tímto způsobem. Komunistické manýry tu fungují - dokonce snad lépe, než za totality.

Jenže nejdou z Ruska, ale z té "demokratické" strany ...

5 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2231x
Mimo práce co mě živí, tak mě baví muzika, takže snad trochu skladatel, textař, muzikant.

Občas cítím potřebu se vyjádřit ke kontroverzním tématům.

Mimoto se snažím podívat na věcí jiným pohledem než všichni ostatní a třeba i nepříjemné zkušenosti obrátit v žert.

Zkrátka brát ten život s nadhledem.

A to přeji i Vám všem ostatním.

http://bandzone.cz/repass

Seznam rubrik